DE SIGNATURE-COLLECTIE VAN QUICK-STEP: EEN NIEUWE INVULLING VAN SCHOONHEID

"Het is altijd al ons doel geweest om de mooiste laminaatvloeren te ontwerpen. Signature, onze nieuwe collectie, is stijlvoller dan ooit."

Katrien De Vlieger, design manager & Laurent Meersseman, R&D director bij Quick-Step

SIG4762 Interior02 B2B Square XL

De volgende generatie laminaatvloeren
Laurent: "Laminaatvloeren zijn ingebakken in het DNA van Quick-Step. Al vanaf het prille begin streven wij ernaar om laminaatvloeren te ontwerpen die alle voordelen van synthetische vloeren bieden, maar die qua look-and-feel niet te onderscheiden zijn van echte houten of stenen vloeren. Met onze nieuwe Signature-collectie zijn wij nog een stapje verder gegaan: we hebben echt de puntjes op de i gezet."
Katrien:
"Het dessin van onze nieuwe Signature-collectie is geïnspireerd op de natuur en puurheid. Het palet wordt gedomineerd door witte en lichte kleuren. Ook revival van warme natuur- en exotische kleuren uit Afrika en Latijns-Amerika heeft deze collectie beïnvloed. De rode draad doorheen al deze vloeren is oog voor detail en een gevoel van vakmanschap."

Laurent: "Quick-Step is wereldwijd een van de weinige vloermerken met een eigen designteam. Onze ervaren ontwerpers halen hun inspiratie uit architectuur, kunst, mode en het echte leven. Ze zijn altijd op zoek naar 'perfecte originelen': stukken hout of steen met de juiste look-and-feel die dienst doen als prototype van een vloerplank. Soms worden die originelen in onze ateliers behandeld met een patine of was om een specifieke look te bekomen."

"Vervolgens maken we een gedetailleerde scan van het orginele stuk hout, inclusief het dessin en de kleur, en van de volledige structuur met barsten, noten en houtbloemen. Het resultaat is een groot virtueel 3D-model van elke plank, dat de ontwerpers verder verfijnen. Door de té opvallende details weg te werken, bekomen we een perfect evenwichtig ontwerp."

 

"ELK DESSIN IS HET RESULTAAT VAN UITMUNTEND VAKMANSCHAP MET FOCUS OP HET VINDEN VAN HET JUISTE EVENWICHT."

Laurent Meersseman

SIGNATURE: EEN COLLECTIE GEKENMERKT DOOR VERFIJNDE ELEGANTIE

SIG4748 Interior04 B2B Square XL

Een nieuwe standaard voor laminaatvloeren

"De Signature-collectie weerspiegelt het engagement van ons R&D-team om grenzen te verleggen en nieuwe standaarden voor laminaatvloeren te zetten. Het verschil tussen Quick-Step en ander vloerfabrikanten is de nauwe samenwerking tussen het design- en ingenieursteam: het designteam spitst zich toe op het ontwerpen van de mooiste, meest tijdloze vloeren, en het ingenieursteam brengt het ontwerp tot leven. De nieuwe Signature-Collectie van Quick-Step omvat 18 unieke vloerdessins die verfijnder zijn dan ooit tevoren. Laten we even enkele highlights over lopen."

Geborstelde eik: een pronkstuk van structuur

Katrien: "Geborstelde eik past perfect bij heel wat interieurstijlen. Deze vloer is geïnspireerd op een geborstelde Europese eik met enkele subtiele barsten en noten. Het subtiele geborstelde effect benadrukt de natuurlijke imperfecties en geeft elke plank een zacht, rustiek karakter."
Laurent: "Het geborstelde effect zet de structuur van het eikenhout echt in de verf en doet de vloer er niet alleen als echt hout uitzien, maar ook aanvoelen. Om dat te bereiken hebben wij een nieuwe technologie ontwikkeld die het mogelijk maakt om 64 verschillende dieptes te creëren, en dat niet alleen op het oppervlak, maar ook in de voeg-een nooit gezien kenmerk voor laminaatvloeren. Daarnaast zorgt de manier waarop het licht op die diepteverschillen invalt voor subtiele glansgradaties. De aandacht voor details is echt verbazingwekkend, en ons ingenieursteam moest voor deze vloer dan ook alles uit de kast halen."

"WE HEBBEN ER MEER DAN OOIT ALLES AAN GEDAAN OM ZELFS DE KLEINSTE DETAILS GOED TE KRIJGEN"

Laurent Meersseman

SIG4763 Structure B2B Square XL
SIG4763 Detail01 Crop B2B Square XL

Zorg voor diepte in je interieur

De verbazingwekkend gedetailleerde structuur is het resultaat van 64 verschillende dieptes, zowel op het oppervlak als in de voeg. Hierdoor ziet de vloer en niet alleen als echt hout uit, maar voelt hij ook zo aan.

Gebarsten eik natuur: een nieuwe kijk op de verweerde look

Katrien: "De originelen van ons dessin Gebarsten eik zijn planken die wij in oude treinwagons hebben gevonden. We hebben ze opgeschuurd zodat het hout eronder zichtbaar werd. Het resultaat daarvan is een egaal oppervlak, maar met erg uitgesproken donkere noten en barsten - net spleten in het hout."
Laurent: "De uitdaging hier was het harmoniseren van het gladde, geschuurde oppervlak met de scherpe randen van de barsten. We moesten de structuur erg nauwkeurig persen om de uitzonderlijk scherpe randen langs de barsten te behouden."

SIG4767 Interior01 B2B Square XL
SIG4767 Structure B2B Square XL
SIG4767 Detail01 B2B Square XL

realistische barsten

De realistische, scherpe randen langs de barsten zijn het resultaat van een innovatieve en erg precieze perstechnologie.

Katrien: "Dankzij zijn veelzijdigheid blijft eik een erg populaire houtsoort. Door op de originele planken een robuuste patine aan te brengen, zijn wij erin geslaagd om de imperfecties zachter te maken en zo een romantische zenlook te bekomen."
Laurent: "Het was niet makkelijk om Zachte patina eik zijn authentieke zenlook te bezorgen. We hebben onze oliepatinedruktechonologie zelfs volledig herontwikkeld om te kunnen garanderen dat de witte olie de details van het dessin optimaal benadrukt en mooi aansluit bij de structuur van de plank. We moesten verschillende manieren testen voor we uiteindelijk de goede te pakken hadden."

"De subtiele, bedoelde imperfecties maken van deze vloer een absoluut paradeplaatje. Als je goed kijkt, merk je hier en daar een matte afwerking, waardoor de vloer er gebruikt uitziet. Daarnaast ziet de voeg er verweerd en versplinterd uit, net zoals dat bij een echte houten vloer het geval is."

zachte pagina eik: een extra laagje zen

SIG4748 Structure B2B Square XL
SIG4748 Detail01 B2B Square XL

Perfect patine-effect

Onze oliepatinedruktechnologie zorgt ervoor dat de witte olie perfect bij de structuur van de plank past.

QUICK-STEPS VIJF TRENDS OM IN HET OOG TE HOUDEN

"Om nieuwe en authentieke vloeren te creëren, zorgen wij ervoor dat we altijd op de hoogte zijn van de nieuwste architectuur - en designtrends. Ontdek de meest opvallende inzichten die wij vergaard hebben."

Patronen zijn aan een duidelijke comeback bezig: op behangpapier, stoffen... maar ook op je vloer. Een nostalgisch visgraatmotief maakt van elke kamer een echte blikvanger.

pATRONEN

CONTRAST

Pastelkleuren ademen warmte en zachtheid uit, en zijn ook echte blijvers. Voeg dar wat pit aan toe door een contrasterende kleur zoals zwart te gebruiken, of combineer ze met een fellere variatie van dezelfde tint. Dat zorgt voor een subtiel kleurenspel en extra originaliteit.

De wereld is onze speelplaats - en onze woning is hier een voorbeeld van. Dit interieur is geïnspireerd op culturen van overal ter wereld en valt op door zijn warme kleuren en aardse tinten rood, oranje en terracotta, groene planten en heel wat texturen. De invloed van verschillende reizen is hier duidelijk merkbaar.

WERELDREIZIGER

IMPERFECT ZEN

Deze trend gaat vooral over subtiele, ruwe structuren en natuurlijke elementen. Asymmetrie, ruwheid, eenvoud en natuurlijke imperfectie van materialen zorgen voor een puur en evenwichtig geheel. Kies voor een mix van onbehandeld hout en andere tactiele materialen in combinatie met een licht kleurenpallet.

Hout met diepe nerven, leder, metaal en marmer zorgen voor een rustiek chique look-and-feel. Met hun ongeëvenaard realisme ademen de textuur en structuur van deze vloeren authenticiteit uit. Het resultaat is een ruimte waar luxueuze, klassieke en rustieke elementen elkaar ontmoeten.

RUSTIEK CHIC

VOEGEN ZORGEN VOOR RITME

Elke laminaatvloer heeft een eigen verhaal en een unieke look-and-feel. Het designteam van Quick-Step kiest zorgvuldig de structuur, behandeling, afwerking en voeg om zo het algemene karakter van de vloer te bepalen. De voegen zorgen voor ritme en sfeer.

MJ3555 Interior01 B2B Square XL

Authentieke voeg

De voeg past perfect bij het karakter van de vloer. De kleur, het dessin en de structuur van de plank lopen over de voegen heen.

MJ3552 Structure B2B Square XL
CLM1405 Interior01 B2B Square XL

Impressievoeg

Een effect dat de indruk van voegen oproept en de vloer de look van echte planken bezorgt.

CLM1405 Structure B2B Square XL
LPU1660 Interior07 B2B Square XL

Microvoeg

Fijne afkantingen zorgen voor een duidelijke omlijning van de planken

LPU1660 Structure B2B Square XL

BESTAND TEGEN ALLES, ZELFS WATER

Hydroseal

Ontdek de nieuwste generatie laminaatvloeren. Vloeren die er niet alleen uitzonderlijk stijlvol en natuurlijk uitzien, maar ook die moeiteloos de drukte van het dagelijks leven aankunnen. En bovenal hebben ze ook een 100% waterbestendig oppervlak.

100% watervast

Drankje gemorst? Hebben de kinderen met water gespeeld? 

Geen paniek! De vloer zal de vloeistof niet absorberen. Je kunt die gewoon onmiddellijk opvegen. Zes van onze laminaatcollecties - Signature, Majestic, Impressive (Ultra), Eligna, Classic en Impressive Patterns - hebben een waterafstotende HydroSeal-bovenlaag. Dankzij de waterbestendige eigenschappen van deze vloeren was schoonmaken nog nooit zo makkelijk. Een volledig gesloten oppervlak betekent dat bacteriën, vuil en zelfs vloeistoffen er niet kunnen indringen. Je kan ze gewoon opvegen met een vochtig doekje en krijgt schoon, hygiënisch oppervlak als resultaat. Dankzij die eigenschappen is laminaat niet alleen de ideale vloer voor in je keuken en hal, maar ook voor in je badkamer. Bovendien biedt Quick-Step een garantie van 25 jaar op je nieuwe laminaatvloer, waardoor je jarenlang zonder zorgen van je vloer kan genieten.

Dankzij zijn unieke waterbestendige eigenschappen absorbeert Quick-Step-laminaat geen vocht. Het resultaat? De voegen blijven altijd even egaal, zelfs wanneer je met veel water schoonmaakt.

MJ3552 Structure B2B Square XL
CLM3185 Structure B2B Square XL